DITOM Construction s.r.o.

Nosník paletového regálu

Výroba

Obrázek:zamkovani-nosniky.jpgNosníky jsou jednou z částí paletového regálu. Dřív jsme vyráběli několik typů nosníků, ale postupem času se počet druhů snížil na dva. Nabízíme tak dva typy nosností buňky. První s nosností 1.500 kg na patro. Tyto patra jsou nejčastěji doplňována o sestavu příčníků a desek polic. Vytvoří se tím ideální prostor pro skladování zboží, které je mnohem těžší, než aby se dalo skladovat v policových regálech. Druhá varianta nabízí nosnost 3.000 kg. Tyto nosníky již splňují potřeby skladování těžkých palet. Náš systém je variabilní a dokážeme se přizpůsobit potřebám skladování. Nosníky vám proto můžeme vyrobit přesně na míru. Zboží na atypických paletách tak budete mít uskladněno bez zbytečných prostor navíc.

Délky nosníků se vyrábějí s manipulačními mezerami. Usnadní to obsluze skladu bezpečně manipulovat se skladovaným zbožím. Ideální mezery se pohybují mezi 50 – 75 mm. Čím větší a čím výš se paleta ukládá, tím větší by mezera měla být. Týká se to jak mezer po stranách palety, tak i prostoru nad paletou. Při skladování některého zboží, příklad za všechny jsou palety s pytli cementu, jsou širší než je rozměr palety. Je tedy to tedy potřeba brát na zřetel při volbě šířky skladovací buňky. Čas od času se také setkáváme s různě trčícími částmi skladovaného zboží. Takovou paletu je dobré viditelně označit a upozornit tak ostatní, že okolí palety není ideálním prostorem pro ukládání dalších palet. Snadno se může stát, že při zakládání další palety strčíte do trčící části a tím ji i snadno z palety shodíte.

Obrázek:sestava-nosniky.jpgNaši zákazníci v paletových regálech skladují třeba i licí formy a zde je nejideálnější, volit samostatné skladové buňky pro jednotlivé palety (formy). Snadno se pak eviduje jejich umístění ve skladu, ale zabrání se tím i případnému poškození. Při skladování jedné palety se nosnost buňky může plně využít právě na tuto jednu paletu.

Možná vás bude zajímat i postup výroby.

Nosníky vyrábíme na vlastní válcovací stolici. Není tedy opravdu žádný problém, přizpůsobit se jakékoliv délce, při zachování doporučené nosnosti. Na oba konce profilu nosníku jsou přivařeny závěsy, které mají speciální zámky, zapadající do otvorů v regálovém rámu. Sestavení je pak jednoduché a snadné. Po sesazení se nosníky ještě zajišťují pojistkami proti náhodnému vysazení, nebo vyražení. Nosníky jsou lakovány v oranžové barvě RAL2004. Barva je záměrně v tomto odstínu, aby upoutala pozornost při obsluze skladu.